Брадавиците са един от най-често срещаните кожни проблеми , които могат да се

...
Брадавиците са един от най-често срещаните кожни проблеми , които могат да се
Коментари Харесай

Как да премахнеш брадавици, кокоши трън и папиломи без лазер и горене – 5 домашни метода от кухнята:

Брадавиците са един от най-често срещаните кожни проблеми , които могат да се появят на всички места по тялото, само че най-често се появяват на ръцете и краката. Брадавиците могат да порастват на групи или поотделно и да имат груба повърхнина, от време на време с очевидно черно леке ​​в средата.

 кокоши бодил

Човешкият папиломен вирус (HPV) е това, което предизвиква брадавиците. Този вирус може да болести различен човек и може да се популяризира в други елементи на тялото ви посредством кожни лезии или драскотини.

Има доста различни видове брадавици . Често срещани са елементарните, плоски и плантарни брадавици (наричани още кокоши трън). В множеството случаи брадавиците нормално изчезват за интервал от 6 месеца до 2 години. Но защото те могат да причинят неудобства, можете да се отървете от тях по-бързо, като използвате прости домашни средства .

Природата е подготвена да ви помогне!

 кожни брадавици

Представяме ви ТОП-5 домашни убиеца на брадавици :

1. Чесън

Чесънът има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства за битка с вирусни инфекции.

 глави чесън

Счукайте скилидка чесън и нанесете получената примес върху засегнатото място. Покрийте с превръзка. Оставете чесъна да подейства 20 минути и по-късно измийте усърдно мястото на брадавиците. Повтаряйте това лекуване два пъти на ден в продължение на към седмица. Поради острите резултати на чесъна, брадавиците ще стартират да се подуват и да падат. Заздравяването на по-големи брадавици може да отнеме повече време. Ако не ви харесва миризмата на чесън, можете да приемате капсули чесън три пъти дневно през цялата седмица.

2. Ябълков оцет

Ябълковият оцет също има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

 домакински оцет

Разредете две елементи ябълков оцет с една част вода. Нанесете чист памучен тампон, пропит с разтвора, върху мястото на брадавиците. Покрийте мястото с бинт или марля. Повтаряйте тази елементарна процедура в продължение на няколко седмици. След няколко дни брадавиците ще стартират да потъмняват. Скоро брадавиците ще паднат, оставяйки дребен белег, който последователно ще изчезне.

3.Витамин С

Витамин С е доста киселинен и затова може да помогне за премахването на брадавици и в това време да помогне в битката с вируса.

 витамин С

Натрошете две или три таблетки витамин С в купа. Добавете малко вода и разбъркайте, с цел да се получи гъста паста. Втрийте пастата в брадавицата и покрийте мястото с превръзка. Отначало това ще провокира чувство за парене, само че бързо ще премине.

4. Топла вода

Чрез леко накисване на брадавиците в гореща вода те ще омекнат и това ще спомогне за бързото им стесняване.

 топла вода

Топлата вода също ще помогне в битката с вируса и ще предотврати инфекцията. Топлата вода нормално работи отлично, само че някои хора добавят и бял оцет или магнезиева сол към горещата вода, с цел да създадат лекуването още по-ефективно!

5. Сода

Поради своите антисептични и мощни противовъзпалителни свойства, содата може да помогне в битката с вирусите, причиняващи брадавици.

 сода бикарбонат

Смесете една чаена лъжичка бял оцет със сода за самун, с цел да извършите гъста паста. Нанасяйте върху брадавиците два пъти дневно (веднъж заран и един път вечер). Можете също по този начин да смесите содата с рициново масло, с цел да се получи паста. Нанесете я върху брадавицата и покрийте мястото с превръзка. Оставете за една нощ и свалете превръзката на идната заран. Повтаряйте няколко дни, до момента в който брадавиците изчезнат.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР